Дуплантис постави нов светски рекорд во скок со стап (ВИДЕО)
1695022030

Дуплантис скокна 6,23 метри и постави нов светски рекорд. Оваа височина доаѓа по една година кога тогаш шведскиот атлетичар постави рекорд, сега веќе втор најдобар скок, од 6,21 метар.

Тој е единствениот кој успеал да скокне над 6,16 метри и досега неколкупати го подобруваше светскиот рекорд до актуелните 6,23 метри.