Подновен класичниот концепт на Ауди од 1973 кој беше инспирација за фолксваген широко (ФОТО+ВИДЕО)
1698183561

Концептот од 1973 година бил направен на барање на Карман за спортско купе со четири седишта. Под оригиналниот дизајн, основата на концептот бил ауди 80 (Б1) од тоа време, но тоа не може да се познае од изгледот на автомобилот.

Интересен факт за оригиналниот концепт е тоа што, иако ја носи значката на Ауди, никогаш не еволуирал во сериски модел со четирите прстени. Наместо тоа, извршил значително влијание врз развојот на друг модел од Фолксваген групацијата – првата генерација на фолксваген широко.

Новиот концепт нема конкретно лого на марка, туку е замислен како проект на Италдизајн.

„Педесет години подоцна, автомобилскиот дизајн продолжува да биде формална интерпретација на концептот на движењето“, вели Хоакин Гарсија, шефот на дизајн на Италдизајн. Сега останува да видиме дали новиот одличен концепт ќе инспирира возила во реалниот свет.

ауди-концепт

ауди-концепт

ауди-концепт

ауди-концепт

ауди-концепт

ауди-концепт

ауди-концепт

ауди-концепт

ауди-концепт

ауди-концепт

ауди-концепт

ауди-концепт

ауди-концепт

ауди-концепт

ауди-концепт

ауди-концепт