Мало поевтинување само кај дизел горивото
1700485507

Новата малопродажна цена на Еуродизел БС (Д-Е V) ќе изнесува 77, а на Екстра лесното масло за домаќинство (ЕЛ-1) 75,5 денари за литар.

Еуросупер БС - 95 и понатаму ќе се продава за 80, а Еуросупер БС - 98 за 82 денари за литар.

Со одлуката на РКЕ за 0,559 денари за килограм се намалува и малопродажната цена на Мазутот М-1 НС и ќе изнесува 42,773 денари.